Focwa persbericht

Focwa 100 x 66

 

 

 

PERSBERICHT Sassenheim, 25 juli 2013

Autobezitters onderschatten veiligheidsrisico’s van tweederangs autoruitherstel

Onderzoek van FOCWA Specialisten toont lage bewustzijn consumenten aan bij keuze voor een autoruitherstelbedrijf.

“Autoruitherstel is specialistisch werk en direct bepalend voor de veiligheid van inzittenden.” Dat zegt David de Glint, Bestuurssecretaris FOCWA Specialisten, de brancheorganisatie voor autoruitherstellers. “Het is daarom opmerkelijk dat veel autobezitters weinig aandacht lijken te besteden aan de keuze voor een gekwalificeerd autoruitherstelbedrijf. Dat blijkt uit een onderzoek dat wij onder automobilisten hebben laten verrichten én uit berichten in de media over mensen dat ruitherstel zelfs op parkeerplaatsen laat uitvoeren. Daarom willen wij de belangrijke zekerheden van een FOCWA Autoruitherstelbedrijf nog eens benadrukken. Want een verkeerd geplaatste of slecht herstelde voorruit kan tot levensbedreigende situaties leiden. Als FOCWA is het onze taak om autobezitters bewuster te maken van deze gevaren.”

Autoruiten zijn belangrijk. Ze maken deel uit van het dragende gedeelte van een carrosserie en bepalen zo mede de sterkte ervan. Ook via geïntegreerde Head Up displays, (regen)sensoren en verwarming draagt een ruit bij aan de rijveiligheid. Zelfs de goede werking van een (passagiers)airbag is ervan afhankelijk, omdat deze zich bij een aanrijding afzet tegen de voorruit richting de passagier. Een ondeugdelijk gemonteerde of herstelde ruit kan uit de sponning worden gedrukt, waardoor de airbag zijn beschermende functie (deels) verliest. Niet gekwalificeerde bedrijven beschadigen vaak ook de sponningen bij het verwijderen van een oude ruit, waardoor er veel ongemak kan ontstaan in de vorm van lekkage en roestvorming. Er zijn nog talloze andere oorzaken aan te geven voor ruitproblemen. Deze zijn vrijwel altijd te herleiden naar verkeerde werkmethoden en/of werkomstandigheden. “Dat is precies de reden waarom FOCWA ondernemers voldoen aan strikte kwaliteitseisen en gedragsregels”, benadrukt David de Glint.

Eerlijke werkwijze

Met regelmaat verschijnen er in de media berichten over louche autoruitherstelpraktijken op buitenlocaties, zoals in partytenten op parkeerplaatsen van supermarkten en bouwmarkten. De Glint: “Als FOCWA nemen wij hier afstand van. Wij tolereren geen frauduleuze activiteiten en treden daar adequaat tegen op. Bij dit soort bedrijfjes worden lichte oppervlaktebeschadigingen vaak als ‘door de verzekering betaalde’ sterreparaties in rekening gebracht en soms zelfs dubbel. Over de kwaliteit (en de daaraan gekoppelde veiligheid) van deze reparaties nog maar te zwijgen. Onze FOCWA-bedrijven leveren een constante en hoge kwaliteit van diensten, met een eerlijke en volledig transparante

werkwijze, die begint met een objectief reparatieadvies en de best passende reparatiemethode. Ook werken wij als vakgroep FOCWA Autoruitherstelbedrijven samen met politie, verzekeraars en het openbaar ministerie op gebied van fraudebestrijding.”

Autoruitherstel: een vak apart

“Goed ruitherstel begint met een professionele werkplaats. Met professionele gereedschappen en apparatuur in een gecontroleerde, stofvrije omgeving met de juiste temperatuur, vochtigheid en belichting. Goed opgeleid personeel houdt zich er aan de voorgeschreven FOCWA normen voor autoruitherstel en gebruikt de juiste materialen, zoals kitten en harsen. Dat maakt het voor de FOCWA bedrijven mogelijk om minimaal vier jaar garantie op hun werkzaamheden te verstrekken.”

FOCWA-Service op elk moment

FOCWA Autoruitherstelbedrijven staan primair voor gecontroleerde kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Zij zijn 24/7 bereikbaar en repareren alle vormen van ruitschade, van sterreparaties tot complete ruitvervangingen. Klanten kunnen er hun ruitschade gemakkelijk en zonder onnodige risico’s onderbrengen. Indien gewenst is vervangend vervoer voorhanden en worden er noodvoorzieningen getroffen. De Glint: “Dat is de manier waarop wij mobiliteit en veiligheid op de weg zeker willen stellen. Ook ná het ruitherstel”.

– einde persbericht –

Noot voor redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met David de Glint, Bestuurssecretaris FOCWA Specialisten.

Telefoon: 0252 – 265237
Mobiel: 06 – 13623557
E-mail: specialisten@focwa.nl of d.d.glint@focwa.nl

468 ad

One Comment

  1. Sylvia says:

    Wat een goed verhaal ik ben het er helemaal mee eens!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *